mandag den 26. november 2007

Praktiske spørgsmål

23 ting i Haderslev og Aabenraa Bibliotekerne


23 ting er en leg

23 ting er også et online læringsmodul, som løber over et fastsat antal uger. Hver uge beskæftiger sig med en bestemt web 2.0 teknologi, hvor deltagerne får en kort introduktion via en blog og derefter skal lege sig til forståelsen af teknologien. Man kan vælge om man vil lege alene eller sammen med kolleger.

For at bibeholde legeelementet i projektet, er der ingen krav til hvor hurtigt, man skal gennemgå forløbet. Hver uge bliver en ny teknologi præsenteret, men de forrige uger bliver ikke fjernet, det er derfor muligt at lege i sit eget tempo. (1 time om ugen må alle bruge på dette – men det er selvfølgelig tilladt at blive så grebet, så man går hjem og leger videre)

Vi starter i uge 50 og slutter i uge 16.
Ugerne 52, 1, 5, 7 og 12 vil være ferieuger/opsamlingsuger, hvor der ikke starter nye ting.


Hvordan gør vi rent praktisk


For det første

Er du den mindste smule i tvivl når 23 ting er begyndt, så spørg nærmeste kollega, en af de eksperter der står anført under hver ting - eller Bente Christiansen eller Lars Dürr Thomassen.


Tilmelding

23 ting er et fælles projekt for Haderslev og Aabenraa Bibliotekerne og ALLE ansatte opfordres til at deltage.Du tilmelder dig ved at sende en mail til Lars Dürr Thomassen på ladt@haderslev.dk eller Bente Christiansen på bsc@aabenraa.dk .


Vil der være decideret undervisning, som viser deltagerne, hvordan man udfører tingene?

Nej, dette er et selvstudie, der opmuntrer deltagerne til at styre deres eget læringsforløb gennem opdagelse og leg. Der vil ikke være hverken lærerstyret undervisning eller workshops undervejs. Meningen med hele konceptet er at du snakker med dine kolleger, hvis du er i tvivl. Der vil dog hver uge være henvisning til en eller flere kolleger, som er eksperter indenfor området og som kan træde til hvis du går helt i stå.


Jeg har set listen over 23 ting på bloggen, hvordan ved jeg hvad jeg skal gøre med dem?

Hver uge vil 2 eller 3 opgaver blive tilføjet til bloggen med detaljer om, hvad det er du skal lege med i pågældende uge. Grunden til denne trinvise fremgangsmåde, er at give deltagerne mulighed for at fokusere på ugens emne uden at føle sig overvældet at et omfattende program.

Kan jeg ud fra listen arbejde med kommende ting på egen hånd?

Ja, selvfølgelig. Du opmuntres til selv at styre din leg og også gerne arbejde længere frem. Men, husk hvis du har arbejdet med nogle ting hvor de specifikke opgaver ikke er offentliggjort, lige at checke om du har fået det hele med.

Hvordan får jeg hjælp undervejs?

Du kan hente hjælp til opgaverne flere steder. Først og fremmest på 23 ting bloggen, hvor opgaverne præsenteres. Dernæst - spørg din kollega - der er en god chance for, at ham eller hende, der sidder ved siden af dig, er i gang med samme opgave og kan hjælpe.

For hver ting vil du få mailadresser på en eller flere eksperter, som kan hjælpe, hvis du er gået helt i stå. Eksperterne vil også stå ved hver ting i programmet.



Hvordan viser jeg, at jeg har leget med opgaven?

Når du har leget med en af de 23 ting - så poster du et indlæg i den weblog, du laver i kalenderuge 50 om oplevelsen. Du kan skrive langt eller kort om hvad du fik dig leget frem til.

Hvor lang tid har jeg til at gennemføre programmet?

Programmet starter uge 50 og du har frem til uge 16 til at fuldføre programmet, hvis du vil være med til den officielle afslutning. Programmet bliver liggende også efter uge 16.



Hvad gør jeg når jeg ikke har min egen PC?

Du kan bruge publikums pc'erne, men du er også velkommen til - efter aftale - en bruge dine kollegers pc'er.


Jeg har ikke tid til det her - hvad skal jeg gøre?

Spørg din leder med det samme. Der skal være tid til det her - og hvis du er i tvivl om, hvilke opgaver du evt. skal lade ligge, nedprioritere eller udskyde, så lad din leder afgøre det.

1 kommentar:

Fru Jensen sagde ...

Forslag til 23 ting.

Personligt vil jeg aldrig melde mig til Facebook og de som gør det bør læse nedenstående grundigt inden de hopper på .Desuden er der faktisk også nogle etiske aspekter ved Facebook, som man måske også bør overveje.

Derfor vil jeg foreslå at I skifter Facebook med evt.:
1. Digital signatur eller
2. Præsentation af programmet CDex . Her i Haderslev har flere nemlig givet udtryk for at de godt kunne tænke sig at bruge deres nye MP3 afspiller til lydbøger.


Politiken 5.12.07 Økonomi.
"Brugere blotter sig En gennemsnitlig facebookbruger blotter sig selv ganske meget. Profilerne er forsynet med detaljerige personlige oplysninger om alt fra seksualitet til yndlingsfilm. Opslagstavlerne fyldt med diskussioner om hverdagssager som film, musik, bøger, politik. En fyldestgørende gavepakke, der åbenbart var for indbydende til ikke at blive udnyttet kommercielt. Det var det, Facebookbrugerne gjorde oprør mod. Hjemmesiden Moveon.org fik på ti dage organiseret 60.000 facebookbrugere, der alle bad facebook om at ændre adfærd. En bruger fortæller på gruppen ’Facebook , stop invading our privacy’, at hele hans ferieshopping kunne læses af hans kone. Andre fortæller historier om private indkøb, de ikke havde nogen intentioner om at dele med andre, der pludselig kunne ses af alle. Efter en større mediemæssig svingtur valgte Facebook torsdag at ændre på Beacon. De lovede brugerne større kontrol med, hvilken information der blev offentliggjort, og hvilken information Facebook indsamlede. Og en sikker mulighed for, at informationerne kun blev offentliggjort, hvis man selv godkendte dette. Men det er langtfra slutningen på historien. I virkeligheden er Facebooks indsamling af data nemlig langt grundigere, end brugerne hidtil har troet. Det viser undersøgelser, en computerekspert med speciale i sikkerhed offentliggjorde fredag. Hans konklusion er, at Facebook indsamler oplysninger fra tredjepart – også når brugeren ikke er logget på Facebook . Og selv om de har sagt nej til, at deres aktiviteter skal offentliggøres for deres venner.
Computereksperten loggede ind på Conde Nasts (udgiver af blandt andet modemagasinet Vogue samt tonsvis af magasiner inden for alskens genrer, red.) madhjemmeside. Her gemte han tre madopskrifter som favoritter. Den første gemte han, mens han var logget ind på Facebook . Den næste gemte han, efter at han havde lukket Facebookvinduet ned. Den sidste gemte han, efter at have logget ud af Facebook . I alle tre tilfælde kunne han bagefter se, at oplysningerne blev rapporteret tilbage til Facebook . Og den almindelige netforbruger vil aldrig opdage det.
»Det kan ske fuldstændig uden deres viden, medmindre de undersøger deres nettrafik helt ned i petitessen«, sagde sikkerhedsspecialisten Stefan Berteau ifølge Washington Post.
Og mens jeg har skrevet denne artikel, har jeg fået fire nye venner på Facebook . Men jeg har ikke købt noget over nettet endnu, fordi jeg ikke vil have, at min kæreste – eller min chef – ved, hvor mange penge jeg bruger på sko. "

Hilsen Annette